Jedrenje za studente. Nauči jedriti i pretvori hobi u super sezonski posao!

Jedrenje za studente

Svako putovanje, pa i ono najduže započinje prvim korakom. Tako je i u jedrenju. Tečaj Osnove jedrenja uvest će te u magični svijet kojem su rijetki uspjeli odoljeti. Napravi prve jedriličarske korake u najstarijoj (a volimo misliti i najboljoj) školi jedrenja u Hrvatskoj. Nakon nekoliko tjedana obuke možeš postati instruktor jedrenja i skupljajući iskustvo postati skiper. Nije nevažno spomenuti da je na tržištu potražnja za skiperima u stalnom porastu. To je idealan sezonski posao za studente!

Ali, korak po korak… A prvi je upravo tečaj Osnove jedrenja. 

Osnove jedrenja – kome je namjenjen ovaj tečaj?

Osnove jedrenja je tečaj namijenjen početnicima koji nikad nisu aktivno jedrili* i svima koji žele aktivno provesti dugo očekivani odmor.

U više od 30 godina postojanja i iskustva tisuće polaznika poklonili su nam svoje povjerenje. Mnogi redovno dolaze svake sezone, neki su postali instruktori jedrenja, a gotovo su svi zavoljeli jedrenje i usvojili ga kao životni stil. Bez obzira jesi li pojedinac koji želi naučiti jedriti ili ekipa koja na ovaj način aktivno provodi zajednički odmor, uvjerite se u našu stručnost i prijateljsku atmosferu koju nastojimo pružiti našim polaznicima.

Tečaj jedrenja za početnike je osmišljen tako da je lako pratiti teorijski dio na kopnu uz pomoć priručnika. Priručnik je na hrvatskom i engleskom jeziku. Nakon teorijskog dijela, slijedi isplovljavanje i praktični dio.

* aktivno jedrili znači prema nekoj metodi usvojili teoriju i fraze neke svjetske škole jedrenja, kao i praktično vježbali i usvojili osnovne “manevre” u jedriličarstvu

 

 

Tečaj jedrenja za početnike – što ćete naučiti?

Započet ćete s dijelovima jedrilice, koristeći pri tom englesko nazivlje za sve njezine dijelove. Naravo, i uz hrvatske izraze za sve koji žele znati više. Naučit ćete osnovne smjerove kretanja jedrilice, kako namjestiti jedra te gdje se koji član posade mora nalaziti u određenom trenutku. Naučit ćete koja se jedra koriste i kada, nazivlje za dijelove jedara, trimanje jedara i kraćenje jedara ovisno o jačini vjetra. U preostalim danima naučit ćete okret u vjetar i niz vjetar s glavnim jedrom i genovom, što je to prividni vjetar, što znači jedriti u kursu, te pravila izbjegavanja sudara na moru. Naravno, svaki dan učite i mornarske čvorove, koji su vam potrebni da bi mogli jedriti, a na kraju tečaja znat ćete ih ukupno sedam.

Svaki polaznik će po završetku programa dobiti diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook s evidentiranim stupnjem usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene. Nakon pet dana tečaja već ćete biti zaraženi jedrenjem i sigurno ćete tražiti prvi slobodan termin za dolazak na jedan od tečajeva Naprednog jedrenja!

Termini i cijene

Za studente – studentske cijene!

Navedene cijene su za termine tijekom srpnja, kolovoza i rujna, a za raspoloživost termina molimo kontaktiraj naš odjel prodaje na info@anasail.com ili na telefon 051/711-814.

Grupa od tri studenta – 7.500 Kn

Grupa od četiri studenta –  9.000 Kn

Grupa od pet studenata – 10.000 Kn

Cijena jedrenja uključuje:
održavanje programa, priručnik, logbook, gorivo, vez u baznoj marini, PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu, smještaj na kopnu, trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Moguć je jednostavan smještaj na jedrilici. Zainteresirani za smještaj na jedrilici trebaju ponijeti vreću za spavanje. 

Za odobrenje popusta potrebno je dostaviti potvrdu o studentskom statusu (dobna granica 26 godina). 

 

Vrijeme je za prvi korak – nauči jedriti s nama!

 

 

 

 

 

KONTAKT