ANA tim – od prvog kontakta do jedrenja

To smo mi!

Živko
Voditelj ANA baze Jezera i glavni instruktor

Rođen 1955. u Zaostrogu. Jedrenjem se bavi od gimnazijskih dana. U ANA-i radi kao instruktor od 1992. godine. Te iste godine sudjeluje na ‘Columbusu’ – regati preko Atlantika povodom 500 godina otkrića Amerike. Jedan je od rijetkih i odabranih koji može istaknuti svoje sudjelovanje na najtežoj jedriličarskoj utrci oko svijeta Whitbread (1993./94.) danas poznatiji kao Volvo Ocean Race. Živko je sa svojom ukrajinskom posadom osvojio 7. mjesto na toj izazvnoj utrci. Od 2000.-te godine šef je baze škole u Jezerima gdje predano prenosi svoje bogato pedagoško i jedriličarsko iskustvo.

Otkrit ćete šarm iskusnog morskog vuka jako brzo, ne samo kroz njegove vještine jedrenja, već i kroz njegove nadasve zanimljive priče. A tek ako odaberete Gurmansko jedrenje, pripremite se na kompletan hedonistički užitak! 

Silvi
RYA Chief Instructor

Silvi iz Španjolske je izrazito entuzijastična i sportska osoba. Diplomirala je arhitekturu, ali je brzo shvatila da višesatno sjedenje pred računalom nije njezin životni izbor.

Otišla je na Kanare odmoriti se od tog “normalnog života” i pronašla brod koji je krenuo u avanturu preko Atlantika – i tražio posadu! Na tom je putovanju shvatila da je jedrenje ono što voli i želi nastaviti.

Od tada nije prestala ploviti na raznim vrstama brodova, raznim morima i svim vrstama vremena!

Mnogo učenja i završetak mnogih praktičnih tečajeva omogućili su joj da postane instruktor i to je njezin način da svoju strast podijeli s više ljudi.

 

Boris
RYA Cruising Instruktor

Nakon što je prije nekoliko godina u ANA-i završio tečaj Osnove jedrenja, bilo je jasno kao dan da je jedrenje postalo njegov život. Tečaj za tečajem, i Boris je postao naš pomoćni instruktor. Malo ozbiljnije jedrenje po Atlantiku ga je dovelo i do RYA/MCA Yachtmaster Offshore/Master of Yachts certifikata. Nakon nekoliko sezona koje je projedrio kao profesionalni skiper i instruktor jedrenja, došlo je vrijeme za idući korak, RYA Cruising Instruktor. I sada je opet s nama, u novoj ulozi!

Prije nego je otkrio jedrenje, Boris je bio karate instruktor, crni pojas 2. dan. Osim što se profesionalno bavi jedrenjem, aktivan je u humanitarnom radu kao instruktor jedrenja volonter u radu sa djecom s invaliditetom.

Kaja
RYA Cruising Instructor and Shorebased Instructor

Naša je Kaja zaljubljena u krstarenje, i to ono odobalno. Nakon što je završila obuku u ANA-i nastavila je sa školovanjem u Francuskoj, Engleskoj i Španjolskoj.
Kako voli reći, jedrenje nije samo sport, to je način života koji nas uči živjeti u skladu s prirodom, morem i vjetrom. Predana je održivom načinu življenja i duboko cijeni okoliš mora i morskog života.

Prije nego što se odlučila u potpunosti obvezati na jedrenje i pridružiti se ANA timu, Kaja je radila kao istraživačica i predavačica, što joj daje dovoljno učiteljskog iskustva (a također i puno strpljenja). Svojim pozitivnim stavom pruža zabavno i poticajno iskustvo učenja. Osim engleskog i hrvatskog jezika, predaje i tečajeve jedrenja na slovenskom i francuskom jeziku.

Osim ANA-inih i RYA praktičnih tečajeva, Kaja održava i RYA teorijske tečajeve.

Sonja
Voditelj prodaje

Počela jedriti u ANA-i davne 1994.godine, završila je sve tečajeve i sudjelovala u zahtjevnim organizacijama poput ACI Cupa koji okuplja vrh svjetskog jedrenja, sudjelovala u mnogim transferima jedrilica od Venecije do Otranta.  Od 1997. radi u ANA-i, jedri za ženski jedriličarski tim JK ANA, sudjeluje u regatama…

Rijetko ćete naći osobu zaljubljenu u svoj posao kao što je upravo Sonja. Srčano prodavati jedrenje kao stil života, povremeno i sama uživati u njemu, a pritom voditi brigu oko gotovo svakog detalja za polaznika… što više reći?  

 

Prošireni ANA tim

Kroz sve naše godine, educirali smo veliki broj kvalitetnih instruktora. ANA bez njih ne bi bila ono što je danas – jedna od najboljih škola i centara jedrenja na Mediteranu. Ljubav je obostrana, stoga su neki od njih još uvijek uz nas. Njihov zarazni entuzijazam i ljubav prema moru i jedrenju nikoga ne ostavlja ravnodušnim, stoga i naši polaznici rado s njima jedre.

 

KONTAKT