ANA tim – od prvog kontakta do jedrenja

To smo mi!

Živko
Voditelj ANA baze Jezera i glavni instruktor

Rođen 1955. u Zaostrogu. Jedrenjem se bavi od gimnazijskih dana. U ANA-i radi kao instruktor od 1992. godine. Te iste godine sudjeluje na ‘Columbusu’ – regati preko Atlantika povodom 500 godina otkrića Amerike. Jedan je od rijetkih i odabranih koji može istaknuti svoje sudjelovanje na najtežoj jedriličarskoj utrci oko svijeta Whitbread (1993./94.) danas poznatiji kao Volvo Ocean Race. Živko je sa svojom ukrajinskom posadom osvojio 7. mjesto na toj izazvnoj utrci. Od 2000.-te godine šef je baze škole u Jezerima gdje predano prenosi svoje bogato pedagoško i jedriličarsko iskustvo.

Otkrit ćete šarm iskusnog morskog vuka jako brzo, ne samo kroz njegove vještine jedrenja, već i kroz njegove nadasve zanimljive priče. A tek ako odaberete Gurmansko jedrenje, pripremite se na kompletan hedonistički užitak! 

Tomislav
RYA Chief Instructor

RYA Yachtmaster Instructor zadužen za tečajeve po programu britanske Royal Yachting Association. Posjeduje i komercijalno podržan certifikat RYA/MCA Yachtmaster Offshore/Master of Yachts (200 BT). Iskustvo je skupljao završivši sve tečajeve u ANA-i, jedreći u Velikoj Britaniji i Francuskoj te kao profesionalni skiper. Magistar je novinarstva i radio je u nekoliko dnevnih novina te bio glavni urednik našeg najvećeg portala za oglašavanje poslova. Povremeno objavljuje u nautičkom magazinu More, a njegovu ljubav prema pisanju i jedrenju možete iščitati na blogu Sailosophy.

Odmah ćete prepoznati i cijeniti njegov profesionalizam, susretljivost i osjećaj sigurnosti koji ćete imati uz njega, i da, dat ćete mu najviše ocjene.

Zvone
Instruktor

Rođen u Šibeniku, živi u Jezerima, u ANA-i radi od 2008. godine. Od tada je najveći dio godine na moru i više ne brojimo koliko milja ima u “jedrima”. A kad ne plovi, onda budnim okom vodi brigu o stanju brodova. Pravi zaljubljenik u more i sve ono što je uz more. Pobrinut će se za polaznike i preko granica poslovnog očekivanja.

Trebat će vam sat, dva, da prepoznate njegovu vrijednost, jedinstven stil i neodoljiv šarm, potom ćete nedvojbeno upitati možete li jedriti s njime i drugi put! 

Boris
RYA Cruising Instruktor

Nakon što je prije nekoliko godina u ANA-i završio tečaj Osnove jedrenja, bilo je jasno kao dan da je jedrenje postalo njegov život. Tečaj za tečajem, i Boris je postao naš pomoćni instruktor. Malo ozbiljnije jedrenje po Atlantiku ga je dovelo i do RYA/MCA Yachtmaster Offshore/Master of Yachts certifikata. Nakon nekoliko sezona koje je projedrio kao profesionalni skiper i instruktor jedrenja, došlo je vrijeme za idući korak, RYA Cruising Instruktor. I sada je opet s nama, u novoj ulozi!

Prije nego je otkrio jedrenje, Boris je bio karate instruktor, crni pojas 2. dan. Osim što se profesionalno bavi jedrenjem, aktivan je u humanitarnom radu kao instruktor jedrenja volonter u radu sa djecom s invaliditetom.

Kaja
RYA Cruising Instructor and Shorebased Instructor

Naša je Kaja zaljubljena u krstarenje, i to ono odobalno. Nakon što je završila obuku u ANA-i nastavila je sa školovanjem u Francuskoj, Engleskoj i Španjolskoj.
Kako voli reći, jedrenje nije samo sport, to je način života koji nas uči živjeti u skladu s prirodom, morem i vjetrom. Predana je održivom načinu življenja i duboko cijeni okoliš mora i morskog života.

Prije nego što se odlučila u potpunosti obvezati na jedrenje i pridružiti se ANA timu, Kaja je radila kao istraživačica i predavačica, što joj daje dovoljno učiteljskog iskustva (a također i puno strpljenja). Svojim pozitivnim stavom pruža zabavno i poticajno iskustvo učenja. Osim engleskog i hrvatskog jezika, predaje i tečajeve jedrenja na slovenskom i francuskom jeziku. 

Osim ANA-inih i RYA praktičnih tečajeva, Kaja održava i RYA teorijske tečajeve.

Sonja
Voditelj prodaje

Počela jedriti u ANA-i davne 1994.godine, završila je sve tečajeve i sudjelovala u zahtjevnim organizacijama poput ACI Cupa koji okuplja vrh svjetskog jedrenja, sudjelovala u mnogim transferima jedrilica od Venecije do Otranta.  Od 1997. radi u ANA-i, jedri za ženski jedriličarski tim JK ANA, sudjeluje u regatama…

Rijetko ćete naći osobu zaljubljenu u svoj posao kao što je upravo Sonja. Srčano prodavati jedrenje kao stil života, povremeno i sama uživati u njemu, a pritom voditi brigu oko gotovo svakog detalja za polaznika… što više reći?  

Vedrana
Prodaja i marketing

Iako skromnog jedriličarskog iskustva (netko mora biti i na kopnu), spada u klasu Optimist. Uz devizu “ako nije na internetu, nije se ni dogodilo”, nemojte se iznenaditi da vas uporno traži fotografije nakon vašeg povratka s jedrenja. Usko specijalizirala komplicirane team buildinge i potragu za hedonističkim mjestima u bližoj i daljoj okolici. Što se mora, nije teško.

 

Prošireni ANA tim

Kroz sve naše godine, educirali smo veliki broj kvalitetnih instruktora. ANA bez njih ne bi bila ono što je danas – jedna od najboljih škola i centara jedrenja na Mediteranu. Ljubav je obostrana, stoga su neki od njih još uvijek uz nas. Njihov zarazni entuzijazam i ljubav prema moru i jedrenju nikoga ne ostavlja ravnodušnim, stoga i naši polaznici rado s njima jedre.

 

KONTAKT