Razvoj jedriličarskih vještina u ANAi – od mornara do skipera

Razvoj jedriličarskih vještina

Više od 30 godina od vas stvaramo jedriličare, te pratimo i njegujemo vaš razvoj jedriličarskih vještina. Usmjeravajući vas od početnih koraka, kad se rađa ljubav prema jedrenju, moru i vjetru pa sve do samostalnosti i novog životnog stila.

Naučiti jedriti u našoj školi jedrenja, znači sustavno i strukturirano upijati jedriličarska znanja i vještine, te ih provoditi u praksi pod budnim okom naših iskusnih instruktora i skipera. Iako se kaže kako je svaki početak težak, jednom kad kročite na jedrilicu, ova maksima će vam se učiti netočnom. Već pri prvom susretu s morem, vjetrom i jedrima počinje užitak koji je teško usporediv s bilo čime. Samo pitajte makar jednog od naših 15000 polaznika, i svi će vam reći isto. Jedrenje je savršen način za povezati se s prirodom, otkriti svoje granice i neizmjerno uživati.

Programi jedrenja u školi jedrenja ANA

Naš primarni interes je polaznicima omogućiti stjecanje i razvoj jedriličarskih i pomorskih vještina kroz stupnjevane i raznolike programe. Nakon početničkih, potom naprednijih programa, polaznici mogu izabrati neke od izazovnih i zanimljivih programa u cilju daljnjeg usavršavanja, stjecanja novih iskustava i skupljanja milja.

Svi oni koji još nisu imali prilike jedriti počinju s tečajem Osnove jedrenja. Sigurnost na brodu i moru, nazivlje na jedrilici, osnovni smjerovi kretanja jedrilice, jedra i namještanje jedara, jedrenje u kursu, tack, gybe, mornarski čvorovi samo su neka od znanja i vještina koje ćete savladati u pet dana na jedrilici.

Nakon prvog tečaja, logičan slijed je jedan od naprednih programa. Možete birati između Jedriličarskih vještina i navigacije i svaki dan se nakon jedrenja vratiti u baznu marinu, i Priobalnog jedrenja i krstarenja te poći na svoje prvo krstarenje. Ovi programi donose nadogradnju osnovnih jedriličarskih znanja i vještina, a cilj im je prilagoditi se akvatoriju jedrenja i vremenskim prilikama. Osim što ćete ponoviti i nadograditi znanje stečeno na tečaju Osnove jedrenja, naučit ćete i klasičnu (terestričku) navigaciju, jedriti sa spinakerom, te pristajati na motor. Odradit ćete i noćnu navigaciju, te upisati novih 150 NM u svoj logbook.

Nakon 10 dana jedrenja, odnosno dva završena tečaja/programa, polako ali sigurno se možete nazivati jedriličarom. A pravi jedriličar uvijek teži novim izazovima, još neotkrivenim pejzažima i naravno, skupljanjem iskustva i milja. Sve to nude naši programi krstarenja. U dobrom društvu otkrijte ljepote magičnih mjesta poput Korčule, Visa, Dubrovnika…

A onda – želite li testirati svoje granice u odobalnom jedrenju do Italije? Možda steći znanje za samostalno jedrenje kroz program pripreme za skipera?  Izbor je na vama!

Shema u prilogu pomoći će da sagledate ukupnost i sljednost naših tečajeva.

 

 

SHEMA HR - Razvoj jedriličarskih vještina u ANAi - od mornara do skipera
KONTAKT