RYA Day Skipper u 12 dana – Competent Crew, Day Skipper (teorija i praksa) i SRC VHF

Brzo do certifikata

Paket Day Skipper namijenjen je početnicima bez iskustva, ili onima sa malo milja u jedrima, a koji u kratkom roku žele završiti RYA Day Skipper praktični tečaj i osposobiti se za samostalnu plovidbu danju, uz obalu, u području koje poznaju i u dobrim vremenskim uvjetima. Paket, ovisno o vašem prethodnom znanju i iskustvu, može uključivati kombinaciju RYA tečajeva, jedan za drugim. Certifikat nakon uspješnog završetka tečaja – RYA Day Skipper Practical i RYA Short Range Certificate (SRC) – za radio, s kojima možete unajmiti jedrilicu.

U tečaj su uključeni praktični tečajevi RYA Competent Crew i RYA Day Skipper, te teorijski online tečajevi RYA Day Skipper Theory i RYA SRC.

2.500.00 2.750.00  18.836.25 kn20.719.88 kn

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
Obriši
Vidi košaricu
Vidi košaricu

Opis

RYA Day Skipper “paket” – Kome je namijenjen ovaj tečaj?

RYA Day Skipper “paket” – program za početnike namijenjen je svima koji po prvi puta žele iskusiti čaroliju jedrenja, te u dva tjedna savladati praktično i teorijsko znanje potrebno za skipera.  Uz to, žele učiti jedriti prema međunarodno priznatom programu ugledne britanske Royal Yachting Association (RYA) i nakon tečaja dobiti međunarodno priznati certifikat.

Tečaj se odvija u akvatoriju otoka Murtera, gdje se plave boje mora svakoga dana iznova natječu u ljepoti svojih nijansi. I gdje postojano sunce i Maestral ‘s okusom soli i mirisom bora’ omogućavaju idealne uvjete za jedrenje u kratkim rukavima i, naravno, kupanje u kristalno čistom moru.

Stoga, bilo da ste pojedinac, ili obitelj koja na ovaj način želi aktivno provesti godišnji odmor, slobodno nam se javite.

RYA Day Skipper “paket” –  Što ćete učiti?

Na početku ovog Day Skipper “paket” tečaja  postavljaju se čvrsti temelji za sve naredne RYA tečajeve i usavršavanja u jedrenju. Stoga ste vi od prvog dana posada bez koje jedrilica ne može na more – ne može isploviti, jedriti, niti pristati. Također, prvih pet dana tečaja provest ćete na jedrilici i učiti o životu na brodu. Od sigurnosti, spavanja, odgovornog korištenja struje i vode, skladištenja i pripreme hrane pa sve do tuširanja.

Osim odgovora na pitanje zašto i kako jedrilica jedri te mnogo prakse da sve to dobro ‘sjedne’, učit ćete kormilariti, rukovati jedrima i konopima, vezati uzlove i brod te sidriti. Učit ćete i osnovna pravila izbjegavanja sudara na moru te kako vrijeme utječe na jedrenje. Također, učit ćete i kako od konopa napraviti laso za hvatanje bitvi i bova, što raditi u slučaju da član posade padne u more te kako se koristi pomoćni gumenjak.

Na RYA Day Skipper tečaju učit ćete što sve uključuje odgovornost skipera jedrilice i kako efikasno komunicirati s posadom. Dobrim dijelom tečaja vi ćete biti u ulozi skipera koji će se, osim plovidbe, brinuti i za sve ostale aspekte života na jedrilici. To uključuje sve od hrane, vode, struje i goriva pa sve do ispravnosti motora i jedara te sigurnosnih procedura u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Učite od RYA profesionalaca

Također, vi ćete, nakon objašnjenja i demonstracije instruktora, preuzeti kormilo. Vodit ćete isplovljavanje, pristajanje, sidrenje, hvatanje bove, kontroliranje jedrilice na uskom prostoru te u slučaju pada člana posade u more. Bit ćete odgovorni za sigurnost na brodu, kao i za navigaciju, praćenje prognoze te prometa na moru. Na ovom ćete tečaju iskusiti i plovidbu noću.

Učit ćete kako se planira krstarenje, koristi nautičkim kartama, kako se radi i provodi plan navigacije, i plovi u kanalu. Kako se vodi dnevnik plovidbe te kako se pomoću ručnog kompasa utvrđuje pozicija i koristi GPS. Uz to, unaprijedit ćete svoje znanje o vremenskim pojavama te kako one utječu na plovidbu. Učiti ćete gdje naći vremensku prognozu, kako ju tumačiti te predvidjeti kako će to utjecati na brod i posadu. K tome, naučit ćete i kako plima i oseka utječu na plovidbu.

Tečaj je usmjeren na unaprjeđenje već postojećih vještina i praktičnu primjenu već postojećeg teorijskog znanja. Također, da biste mogli kvalitetno pratiti program tečaja vaše teorijsko znanje mora biti na razini uspješno završenog RYA Day Skipper teorijskog tečaja  (uključen o ovaj tečaj).

Na tečaju ćete dobiti i vrlo ilustrativan priručnik, napisan na jednostavnom engleskom jeziku, koji će vam pomoći da savladate program tečaja. Tečaj svakoga dana ujutro započinje teorijskim uvodom, nakon kojeg slijedi jedrenje do stanke za ručak. Nakon stanke na programu je ponovno jedrenje do popodnevnog, ili večernjeg odlaska na sidro, bovu, ili vez.

RYA Day Skipper – Što na kraju?

Nakon pozitivne evaluacije instruktora i završetka tečaja dobit ćete međunarodno priznati certifikat s fotografijom. Certifikat potvrđuje da ste uspješno savladali program RYA Day Skipper tečaja. Ako ga već nemate, kao potvrdu usvojenih znanja i vještina, dobit ćete i RYA logbook. U njemu će biti navedeno i koliko ste NM prejedrili,  a moći ćete voditi bilješke o svojim budućim tečajevima i jedrenjima.

Ako ga komercijalno podržite, s RYA Day Skipper certifikatom možete i raditi u nautici, ili prijevozu putnika diljem svijeta, uz ograničenja koja se odnose na duljinu plovila i kategorije mora.

PROGRAM

Minimalna dob: 16 godina (od 16 – 18 godina uz pratnju roditelja ili staratelja)

Prethodno iskustvo: Nikakvo, ili RYA Competent Crew tečaj, ili Osnove jedrenja

Predznanje: Nikakvo, ili Osnove jedrenja i navigacije

Minimalni preduvjeti: vještina plivanja i spremnost na tjelesnu aktivnost

Vještine nakon tečaja: Sposobnost na siguran način samostalno ploviti danju, na kraćim relacijama, uz obalu i u dobrim vremenskim uvjetima. Sposobnost preuzeti zapovjedništvo i zasluge kada sve ide dobro, kao i odgovornost kada to nije slučaj.

Iskustvo nakon tečaja: 10 dana na jedrilici, 250 nm, 6 sati noćne plovidbe

Certifikat: RYA Day Skipper Practical, nakon pozitivne evaluacije instruktora; RYA Short Range Certificate (SRC) – VHF, nakon pisanog i usmenog/praktičnog ispita pred neovisnim ispitivačem

Broj polaznika: Minimalno 2, maksimalno 5 (Privatni tečajevi su dostupni na zahtjev)

Trajanje: 12 dana 

Smještaj: privatno i/ili na brodu (ovisno o raspoloživosti)

Slobodno vrijeme: poslijepodnevni i večernji sati

Mjesto održavanja tečaja: Učionica škole – ACI marina Jezera, Murter, Žut, Kornati, Kaprije, Tijat, Prvić, Zlarin, Šibenik, Skradin

Dolazak na tečaj: Subota – 18:00

Početak tečaja: Nedjelja ujutro

Završetak tečaja: Četvrtak popodne

Sljedeći tečaj: RYA Coastal Skipper/Yachtmaster Offshore teorijski tečaj i RYA Coastal Skipper praktični tečaj

SADRŽAJ TEČAJA

Literatura: Competent Crew skills handbook course materials i Day Skipper practical course notes

OPREMA

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje. Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

 

TERMINI I CIJENE

11.03.-23.03.2023. 
15.04.-27.04.2023.
10.06.-22.06.2023. 
15.07.-27.07.2023. 
19.08.-31.08.2023. 
09.09.-21.09.2023. 
14.10.-26.10.2023. 

Ostali termini dostupni na upit.

U cijenu uključeno:

• 12 noćenja, 10  dana jedrenja
• RYA Competent Crew praktični tečaj, RYA Day Skipper teorijski online tečaj, RYA Day Skipper praktični tečaj, SRC VHF online teorijski tečaj
• trošak veza za brod u marini Jezera
• gorivo i plin
• boravišna pristojba
• PDV
• nastavni materijali
• RYA certifikat za razinu završenu tijekom tečaja
• RYA logbook
• završno čišćenje

U cijenu nije uključeno:
• SRC VHF ispit pred neovisnim ispitivačem (60 GBP)
• troškovi dolaska i odlaska
• osobno, zdravstveno i putno osiguranje
• troškovi drugih marina (izvan marine Jezera)
• trošak parkinga
• ulaznice u nacionalne parkove
• prehrana i piće na brodu i kopnu
• smještaj na kopnu

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 40% od iskazane cijene.

Teorijski online tečajevi odrađuju se u suradnji s partnerima NCP i Skippersonline.

 

 

Možda će vam se također svidjeti…