Život kakav je nekad bio

Novi ANAin program za sve nas pod stresom modernog vremena.

Zaboravite na mobitel i kompjuter. Zaboravite Facebook i Instagram. Sjetite se uživanja u slobodnom vremenu i dobrom društvu oko vas. Otisnite se na pučinu, a ako vam odgovara i zapjevajte!

 

768.47  5.790.04 kn

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
Obriši
Vidi košaricu
Vidi košaricu

Opis

Digitalna detoksikacija pod jedrima

Definicija pojma: “vrijeme u kojem osoba apstinira od elektroničkih uređaja”

Zbog današnjeg ubrzanog načina života, gdje se očekuje da ste dostupni svaki trenutak i da su drugi nama uvijek dostupni, mobiteli i ostala digitalna pomagala postali su naš nabolji prijatelj.

Simptomi:
– ne možete se opustiti bez mobitela
– hvata vas panika da vas neće moći dobiti
– nećete pročitati e-mailove na vrijeme
– posežete za mobitelom svaki slobodan trenutak da provjerite što je novo na portalima
– koristite telefon dok jedete
– idete na spavanje s mobitelom
– provjeravate statuse profila na društvenim mrežama svakih 10 minuta

Ako imate neke od ovih simptoma – potrebna vam je digitalna detoksikacija. Znamo da u današnje vrijeme, koliko god to dobro zvučalo jednostavno nije izvedivo dugoročno. Ali možda se kroz ovih 6 dana jedrenja sa Živkom Matutinovićem, odmorite od svakodnevnog stresa “zvonjave” mobitela, poruka i e-mailova. Posvetite se sebi kroz jedrenje, ljudima oko vas, razgovoru i jednostavno najobičnijem druženju.

Dolaskom i ukrcajem na brod, mobitele ćemo deponirati kod Živka, a ruta je prilagođena upravo onim mjestima gdje nema signala. Obići ćemo Jabuku, Palagružu, Biševo, Brusnik, Svetac i Sušac. Treći dan možemo stati da se javite s neke “zemaljske” linije iz pošte ili sa telefonske govornice (da, još uvijek postoje).

Skupit ćete dodatne milje u svoj logbook, vratiti se u retro vremena kada nije postojao mobitel, družiti se uz dobru hranu i dobro društvo u predivnom ambijentu naših nenastanjenih otoka..

Ako do sada niste probali očistili organizam od ove “pošasti” modernog doba, ovaj jednostavni jedriličarski detoks, koji traje svega šest dana, pravi je izbor za vas. 

Oprema: standardna jedriličarska oprema za krstarenja
Dodatna oprema: knjiga i fotoaparat

PROGRAM

Program je namijenjen svim odraslim osobama (od 16 do 18 godina uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja) koje su pohađale jedan od programa naprednog jedrenja  ili već dolaze sa naprednim jedriličarskim znanjima i vještinama. Na ovom ćete programu skupiti dodatne milje, unaprijediti vještine i uživati u predivnim krajolicima. Imat ćete i dovoljno slobodnog vremena za druženje i odmor.. Upoznat ćete predivne otoke Jabuku, Palagružu, Biševo, Brusnik, Svetac, Sušac… Smještaj na komfornom plovilu. Ne zaboravite opremu za kupanje 😀

Trajanje: 6 dana

Dolazak:               subota 18:00

Početak:               nedjelja 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

*Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

Dobra knjiga i gitara.

TERMINI I CIJENE

 26.09.-02.10.2020.    5.790 kn  POPUNJENO

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu polaznika na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600-700 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 300-400 Kn po osobi),  trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 60% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše napredne tečajeve preporučamo sljedeću literaturu: Advanced Sailing Course (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše napredne tečajeve, a napisao ga je naš instruktor. Priručnik obrađuje teme navigacije, radiofonije i jedrenja sa spinakerom, ali također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.
Priručnik je dostupan u ANA Sail centru u Jezerima. Preporučamo!