fbpx

Gurmansko jedrenje sa Živkom Matutinovićem

Uživajte u mirisima mora i dalmatinske kuhinje

Gurmansko jedrenje jedno je od najdugovječnijih i najpopularnijih programa ANA-e.

Živko Matutinović bavi se jedrenjem od školskih dana. Sudjelovao je u Columbusu – regati preko Atlantika povodom 500 godina otkrića Amerika. Jedan je od rijetkih i odabranih koji može istaknuti svoje sudjelovanje na najtežoj jedriličarskoj utrci oko svijeta Whitbread, danas poznatija kao Volvo Ocean Race.

Živko ekskluzivno vodi ovo gurmansko jedrenje. Dnevni meni ovisi o tome što nude ribarnice i što polaznici sami ulove, jer oprema za ribolov je sastavni dio opreme jedrilice za ovo krstarenje.

Krstarenje je organizirano na jedrilici koja  je opremljena s kompletnom jedriličarskom, sigurnosnom, ribarskom i kuhinjskom opremom.

Uz kulinarsku vještinu ovog velikog imena iz svijeta jedrenja, našeg Živka, gurmanska avantura uz priče koje rijetki mogu ispričati, može započeti…

5.890,00 Kn6.390,00 Kn

Očisti
Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
  • Opis
  • PROGRAM
  • OPREMA
  • TERMINI I CIJENE
  • LITERATURA

Opis

Gurmansko jedrenje i umjetnost – ANA je ponosna na taj jedinstveni spoj

Gurmansko jedrenje – jedriti s voditeljem ANA-ine baze u Jezerima, Živkom Matutinovićem, znači jedriti s jednim od najiskusnijih jedriličara u Hrvatskoj, a i šire. Jer čak ni u svjetskim okvirima, nije mnogo jedriličara dobilo priliku sudjelovati na najpoznatijim i najizazovnijim svjetskim regatama kao Živko. No, kako rekosmo, ne radi se tu samo o izuzetnom jedriličarskom umijeću.

Naš Živko ima i nekih drugih, možda nešto manje poznatih, ali izuzetno važnih vrlina. Kao potomak ugostiteljske obitelji, od malih je nogu bio okružen gostima i brusio svoje umijeće ophođenja s njima. Nije zaostajao ni u kulinarskom umijeću te je vješt kuhar i vrsni poznavaoc mediteranske kuhinje. A ugostiteljstvom se bavio od rodnog Zaostroga pa sve do dalekog australskog Sydneya.

Stoga i ne čudi kada instruktorima u ANA-i često kaže: „Mi nismo samo instruktori jedrenja, mi smo i turistički radnici. Gostu uvijek mora bit’ ugodno. Pa nije on došo’ ovdje da ga netko natjerava, nego da nešto nauči i uživa. Jer, jedino gost koji uživa će opet doć’. Kuiš?!“

U skladu s tom filozofijom, Živku nikada ništa nije teško učiniti kako bi ugodio gostima. Iz toga je proizašlo i gurmansko jedrenje, na kojem se, kulinarskim rječnikom rečeno, sva njegova umijeća sljubljuju u pravoj mjeri i, dopustite da budemo neskromni, rađa umjetnost sa Živkovim potpisom.

A kada se ta umjetnost spoji s onom slovenske akademske slikarice, ilustratorice i autorice dječjih knjiga, Jelke Godec Schmidt, onda nastane ilustrirani dnevnički zapis o jednom posebnom gurmanskom tečaju, koji vam s ponosom predstavljamo.

Radi se o jedinstvenom ‘log booku’ u kojem je autorica, osim što je zapisala i oslikala rutu kojom su prošli, kao i recepte za jela koja je pripremio Živko, svojim ilustracijama dočarala atmosferu plovidbe s gurmanskim štihom.

Umjetnici Jelka i Živko

Gospođa Jelka i Živko se, kao dvoje pravih umjetnika, jako dobro razumiju. Jer, kako on brodom slika po moru, tako i ona kistom prelazi po platnu. A kako on miješa svoje kulinarske kreacije, tako i ona miješa svoje boje.

Može se reći da je gospođa Jelka u svojoj umjetnosti ravna Živku u njegovoj. Naime, ilustrirala je više od 100 knjiga, a osam ih je i sama napisala. Neke od njih su izdane i u inozemstvu. Izlagala je na Bienalu slovenske ilustracije, na Bienalu u Bratislavi i drugdje, kako samostalno, tako i u galerijama u Novom Mestu i Ljubljani s ostalim umjetnicima. Kruna karijere su joj bile Levstikova i Smrekareva nagrada.

Osim toga, redovito objavljuje ilustracije u dječjim revijama Ciciban, Cicido i Mavrica. A budući da je i Živko posebno razdragan kada u ANA-u dođu djeca, sa sigurnošću možemo zaključiti da u tome, kao i u ljubavi prema moru, jedrenju i dobroj hrani, leži tajna vitalnosti dvoje umjetnika.

PROGRAM

Cilj: skupljanje milja, unaprijeđenje jedriličarskih vještina i uživanje u vrhunskim morskim delicijama

Dob: za sve odrasle osobe (od 16 do 18 godina uz potpis roditelja ili staratelja)

Predznanje: završen tečaj Osnove jedrenja  ili istovjetno jedriličarsko znanje i iskustvo stečeno u nekoj drugoj školi ili na neki drugi način (podložno je provjeri prilikom dolaska u bazu škole)

Minimalno iskustvo: 5 dana na jedrenju, prejedrenih 100 NM  (i ako nemate dovoljno iskustva, možete jedriti s nama – Opušteno jedrenje)

Stečene vještine: naprednije jedriličarske vještine; prejedrene milje 120 NM (okvirno)

Smještaj: na jedrilici

Akvatorij jedrenja: srednja Dalmacija (planirana ruta: Jezera – Šolta – Brač – Hvar – Drvenik – Primošten – Jezera*)

Trajanje programa: 6 dana

Dolazak:               subota u 18:00

Početak:               nedjelja u 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

*Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

 

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 200 – 300 Kn po osobi), trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 60% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše tečajeve preporučamo slIjedeću literaturu: Your First Sailing Handbook (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše tečajeve, a napisao ga je jedan naš instruktor. Sadržaj i struktura priručnika odgovaraju našem osnovnom tečaju, ali priručnik također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.

Kako bi saznali više, slijedite poveznicu: Your First Sailing Handbook. Preporučamo!

Možda će vam se također svidjeti…

KONTAKT