Biser Jadrana

“Bez obzira da li ste u Dubrovniku po prvi ili stoti put, osjećaj strahopoštovanja ne nestaje čim postanete svjedoci ljepote starog grada. Doista je teško zamisliti da netko postane umoran od vizura glavne gradske mramorne ulice, baroknih zgrada i beskrajnog sjaja Jadrana, ili da ga šetnja duž gradskih zidina koje su stoljećima štitile civiliziranu i  sofisticiranu republiku, ne ispirira…” – Lonely planet.

Dubrovnik je grad na jadranskoj obali, na krajnjem jugu Hrvatske.  Dubrovačka stara gradska jezgra uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Američki portal TripAdvisor je 2013. na temelju recenzija milijuna putnika sastavio je popis deset spomenika koje treba posjetiti prije smrti. Među njima su i dubrovačke zidine. Postoji puno razloga za posjetiti Dubrovnik, ali vidjeti utvrdu starog grada s morske strane, usidriti se u njenu luku kao nekada trgovci, putnici, gusari i pustolovi – to je naš cilj.

6.490.00 kn 861.37 

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
Obriši
Vidi košaricu
Vidi košaricu

Opis

Dubrovnik – stari hrvatski Grad

Jedrenje Dubrovnik jedan je od naših programa koji bi slobodno mogli nazvati krstarenjem sa povijesnom tematikom. Jer, Dubrovnik je još uvijek jedna od nepresušnih tema povjesničara i umjetnika. Samo za nabrojati znamenitosti Grada potrebno je vremena… Na ovom jedrenju ipak ćete imati vremena obići one najvažnije – gradske zidine sa tvrđavama, Lovrjenac, Stradun, dubrovačke poljane i trgove. Prošetajte Gradom i stopite se u multikulturalnom okruženju jednog od najposjećenijih gradova Europe. Tko zna, možda budete i statist u snimanju novih nastavaka Game of Thrones

Događanja u Gradu

71. Dubrovačke ljetne igre, 10. srpnja – 25. kolovoza 2020.                                                                                                                                                                            Manifestacija Dubrovačke ljetne igre utemeljena je još 1950. godine kada su diljem Europe nastajala brojna kazališna i glazbena događanja. Danas, možemo reći da predstavlja kulturni zaštitni znak Grada. Zašto ne udahnuti i malo kulture u predahu od jedrenja?

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik 
Festival koji će trajati do polovice rujna, u pozno dubrovačko ljeto, pokrenuo je Dubrovački simfonijski orkestar kako bi glazbeno – kulturna živost u UNESCOvom Dubrovniku bila prisutna i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara. Dubrovački simfonijski orkestar, devedesetogodišnji vitalni nositelj dubrovačke glazbene scene, prestižna imena europske glazbe, najbolja ostvarenja slavnih skladatelja u očaravajućem ambijentu Kneževog dvora prava su poslastica za ljubitelje glazbene umjetnosti.

Divlja liga – za one kojima nije dovoljno vodenog adrenalina, preporučujemo jednu od utakmica nadaleko poznate dubrovačke vaterpolske Divlje lige,  srpanj/kolovoz 2020. Međusobni susreti vaterpolskih družina s kupališta počeli su daleke 1922. godine. Danas je Prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu najveće amatersko vaterpolsko natjecanje na svijetu. Više od 40-ak sastava svake godine početkom srpnja, uskače u more, te počinje utrku za naslovom prvaka. Finale Divlje lige igra se u staroj gradskoj luci i predstavlja vrhunski događaj sporta, zabave i dubrovačke tradicije vaterpola, navijanja i pozitivne atmosfere koja oduševljava turiste.

Jedrenje Dubrovnik

Okupite obitelj, jedriličarske rukavice u torbu, i ukrcajte se na Jedrenje Dubrovnik!

 

PROGRAM

Program je namijenjen svim odraslim osobama (od 16 do 18 godina uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja) koje su pohađale jedan od programa naprednog jedrenja  ili već dolaze sa naprednim jedriličarskim znanjima i vještinama. Na ovom ćete programu skupiti  400 NM , unaprijediti vještine i uživati u predivnim krajolicima. Imat ćete i dovoljno slobodnog vremena za druženje i odmor.. Upoznat ćete predivne otoke Hvar i Korčulu (možda vas vjetar dovede i do Mljeta) i drevni grad Dubrovnik. Smještaj na komfornom plovilu. Ne zaboravite opremu za kupanje 😀

Trajanje: 6 dana

Dolazak:             subota u 18:00

Početak:             nedjelja u 8:30

Završetak:          petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

20.06.-26.06.2020.    6.490 Kn. POPUNJENO

Cijena jedrenja uključuje:

smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 500-600 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 200-300 Kn po osobi), trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 60% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše napredne tečajeve preporučamo sljedeću literaturu: Advanced Sailing Course (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše napredne tečajeve, a napisao ga je naš instruktor. Priručnik obrađuje teme navigacije, radiofonije i jedrenja sa spinakerom, ali također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.
Priručnik je dostupan u ANA Sail centru u Jezerima. Preporučamo!