Putevima Odiseja i Marka Pola

Na raspolaganju su nam 1246 otoka! Slatka nam je briga odabrati rutu krstarenja. Odluka je pala – dva bisera južne Dalmacije, naši veličanstveni otoci Korčula i Vis.

Strastveni jedriličari usavršavati će svoje vještine na jedrilici, u odličnom društvu ostalih članova posade. Prigoda posjetiti najljepše otoke Jadrana je tu!

Dignimo jedra i krenimo!

1.250.00  9.418.13 kn

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
Obriši
Vidi košaricu
Vidi košaricu

Opis

Jedrenje Južna Dalmacija

Otok do otoka, biser do bisera. Jedrenje južna Dalmacija vodi nas na Korčulu i Vis. Svaki sa svojim posebnostima.

Otok Korčula – Korkyra Melaina

(grč.korkyramelaina = gusta šuma bora i česmine)
Po prestižnom New York Times-u, otok Korčula našao se na 17. od 52 mjesta svijeta koje treba posjetiti u 2016. godini. Otok bogate povijesti, prirodnih ljepota i netaknutih pejzaža.

Korčula je poznata i po moreški, viteškoj igri. Mačevni ples moreška izvodi se redovito tijekom ljetnih mjeseci i na dan Sv. Todora, zaštitnika Grada Korčule (29. srpnja). Dokumenti sa sigurnošću potvrđuju izvođenje moreške u 17. stoljeću, iako se pretpostavlja da je ova mačevalačka igra starija (16. st.- vezana za vježbanje tehnike mačevanja). Mač u ruke, i plešite!

Korčula je rodno mjesto Marka Pola. U čast Marka Pola, tijekom srpnja u Korčuli se održava Međunarodni Marko Polo Fest – Festival pisme i vina. Trebamo li još što reći?

Otok Vis

Vis je, svojom dugom izolacijom od pristupa stranih gostiju, zadržao svoj pitom i nedirnut izgled mediteranskog otoka, i upravo ta činjenica ga čini jedinstvenim otokom na Jadranu. Grad Vis ili antička Issa, prvo je urbano središte u Hrvatskoj, još u antičko doba.

Ono u čemu je ovaj otok poseban, jest njegova nedavna prošlost kao jugoslavenske vojne baze. Zbog svog položaja daleko od kopna, bio je idealan za skrivanje i vojne operacije. Dvadesetak kilometara tunela unutar otoka i mnogo prostorija tvore savršenu mrežu koja je služila čuvanju Tita i drugih jugoslavenskih generala. Ispod zemlje nalazila se i bolnica, te spremišta hrane i ljekova. Čak i u slučaju nuklearnog rata, viška unutrašnjost bila je spremna.

Uz Dubrovnik, i Vis postaje zanimljiv poznatim filmskim producentima. Tako je na Visu sniman nastavak mega hita Mamma mia. Veselimo se obići viške vedute koje ćemo gledati i na velikom platnu.

 

Program Jedrenje južna Dalmacija pružit će vam nezaboravan doživljaj prekrasne prirode, tradicije i povijesti.

 

PROGRAM

Program je namijenjen svim odraslim osobama (od 16 do 18 godina uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja) koje su pohađale jedan od programa naprednog jedrenja  ili već dolaze sa naprednim jedriličarskim znanjima i vještinama. Na ovom ćete programu skupiti  200 NM , unaprijediti vještine i uživati u predivnim krajolicima. Imat ćete i dovoljno slobodnog vremena za druženje i odmor.. Upoznat ćete predivne otoke Vis i Korčulu, sidriti se u brojnim valama naših otoka… Smještaj na komfornom plovilu. Ne zaboravite opremu za kupanje 😀

Trajanje: 6 dana

Dolazak:               subota 18:00

Početak:               nedjelja 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

17.06.-23.06.2023. 
19.08.-25.08.2023.
16.09.-22.09.2023. 

 

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu polaznika na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600-700 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 300-400 Kn po osobi),  trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 40% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše napredne tečajeve preporučamo sljedeću literaturu: Advanced Sailing Course (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše napredne tečajeve, a napisao ga je naš instruktor. Priručnik obrađuje teme navigacije, radiofonije i jedrenja sa spinakerom, ali također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.
Priručnik je dostupan u ANA Sail centru u Jezerima. Preporučamo!