fbpx

Jedrenje južna Dalmacija – Korčula i Vis

Putevima Odiseja i Marka Pola

Na raspolaganju su nam 1246 otoka! Slatka nam je briga odabrati rutu krstarenja. Odluka je pala – tri bisera južne Dalmacije, naši veličanstveni otoci: Mljet, Korčula i Vis.

Strastveni jedriličari usavršavati će svoje vještine na jedrilici, u odličnom društvu ostalih članova posade. Prigoda posjetiti najljepše otoke Jadrana je tu!

Dignimo jedra i krenimo!

5.690,00 Kn6.290,00 Kn

Očisti
Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
  • Opis
  • PROGRAM
  • OPREMA
  • TERMINI I CIJENE
  • LITERATURA

Opis

Jedrenje Južna Dalmacija

Otok do otoka, biser do bisera. Jedrenje južna Dalmacija vodi nas na Korčulu i Vis. Svaki sa svojim posebnostima.

Otok Korčula – Korkyra Melaina

(grč.korkyramelaina = gusta šuma bora i česmine)
Po prestižnom New York Times-u, otok Korčula našao se na 17. od 52 mjesta svijeta koje treba posjetiti u 2016. godini. Otok bogate povijesti, prirodnih ljepota i netaknutih pejzaža.

Korčula je poznata i po moreški, viteškoj igri. Mačevni ples moreška izvodi se redovito tijekom ljetnih mjeseci i na dan Sv. Todora, zaštitnika Grada Korčule (29. srpnja). Dokumenti sa sigurnošću potvrđuju izvođenje moreške u 17. stoljeću, iako se pretpostavlja da je ova mačevalačka igra starija (16. st.- vezana za vježbanje tehnike mačevanja). Mač u ruke, i plešite!

Korčula je rodno mjesto Marka Pola. U čast Marka Pola, tijekom srpnja u Korčuli se održava Međunarodni Marko Polo Fest – Festival pisme i vina. Trebamo li još što reći?

Otok Vis

Vis je, svojom dugom izolacijom od pristupa stranih gostiju, zadržao svoj pitom i nedirnut izgled mediteranskog otoka, i upravo ta činjenica ga čini jedinstvenim otokom na Jadranu. Grad Vis ili antička Issa, prvo je urbano središte u Hrvatskoj, još u antičko doba.

Ono u čemu je ovaj otok poseban, jest njegova nedavna prošlost kao jugoslavenske vojne baze. Zbog svog položaja daleko od kopna, bio je idealan za skrivanje i vojne operacije. Dvadesetak kilometara tunela unutar otoka i mnogo prostorija tvore savršenu mrežu koja je služila čuvanju Tita i drugih jugoslavenskih generala. Ispod zemlje nalazila se i bolnica, te spremišta hrane i ljekova. Čak i u slučaju nuklearnog rata, viška unutrašnjost bila je spremna.

Uz Dubrovnik, i Vis postaje zanimljiv poznatim filmskim producentima. Tako je na Visu sniman nastavak mega hita Mamma mia. Veselimo se obići viške vedute koje ćemo gledati i na velikom platnu.

 

Program Jedrenje južna Dalmacija pružit će vam nezaboravan doživljaj prekrasne prirode, tradicije i povijesti.

 

PROGRAM

Cilj tečaja: skupljanje milja, unaprijeđenje jedriličarskih vještina i uživanje u predivnim krajolicima

Dob: za sve odrasle osobe (od 16 do 18 godina uz potpis roditelja ili staratelja)

Predznanje: završen tečaj naprednijeg jedrenja ili istovjetno jedriličarsko znanje i iskustvo stečeno u nekoj drugoj školi ili na neki drugi način (podložno je provjeri prilikom dolaska u bazu škole)

Minimalno iskustvo: 10 dana na jedrenju, prejedrenih 200 NM (i ako nemate dovoljno iskustva, možete jedriti s nama – Opušteno jedrenje)

Stečene vještine: napredne jedriličarske vještine; prejedrene milje 220 NM (okvirno)

Smještaj: na jedrilici

Akvatorij jedrenja: južna Dalmacija (planirana ruta: Jezera – Vis – Mljet – Korčula – Jezera*)

Trajanje: 6 dana

Dolazak:               subota 18:00

Početak:               nedjelja 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

*Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

 

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu polaznika na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600-700 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 300-400 Kn po osobi),  trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 60% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše tečajeve preporučamo slIjedeću literaturu: Your First Sailing Handbook (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše tečajeve, a napisao ga je jedan naš instruktor. Sadržaj i struktura priručnika odgovaraju našem osnovnom tečaju, ali priručnik također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.

Kako bi saznali više, slijedite poveznicu: Your First Sailing Handbook. Preporučamo!

Možda će vam se također svidjeti…

KONTAKT