U posjet Apoksiomenu

Ova „sjeverna“ ruta nije baš česta, iako je prilično nepravedno zanemarena. Ali, svi koji su prošli ovom rutom jednako su oduševljeni, kao i svi oni koji jedre na  „sigurniji i provjereniji“ jug.

Ovoga puta nudimo svima koji žele otkriti neke nove destinacije, nove otoke, otočiće, svjetionike i pomorske prolaze, rutu prema Malom Lošinju.

0.00 

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Opis

Jedrenje Lošinj

Prvo zamislite miris lavande, ružmarina, bora, naranče, kadulje, miris mora i šum valova… Doživite taj raj uz program Jedrenje Lošinj.

Jedinstvena klima s čudesnim ljekovitim svojstvima jedan je od razloga što Lošinj slavi 120 godina zdravstvenog turizma.

Na Lošinju je svaki mjesec obilježen jednom od tisuću biljnih vrsta otoka, te Lošinj ima sve pretpostavke da postane centar za aromaterapiju Mediterana. Ovdje je priroda prava turistička atrakcija.

Na Lošinju živi Apoksiomen

Ukoliko uz jedrenje volite i ronjenje, možete zaroniti do lokacije na kojoj je pronađen brončani kip Apoksiomena, ili se prošetati do Apoksimenovog muzeja.

Otok prijatelj dupina

Prijateljstvo dupina i Lošinja traje tridesetak godina, a na otoku se 1. srpnja slavi kao njihov dan. Osnovan je i Plavi svijet u svrhu istraživanja i zaštite mora. Kako bi na svoj način pomogli da Plavi svijet i dalje provodi aktivnosti istraživanja i zaštite dobrih dupina, ali i svih ostalih vrsta dupina i kitova u Jadranu, možete i usvojiti jedno predivno morsko stvorenje – dupina.

I poznati britanski dnevni list Guardian izdvojio je Lošinj kao jedan od pet hrvatskih otoka najidealnijih za odmor i relaksaciju. Plaže koje se mogu pronaći na Lošinju po mjeri su i najzahtjevnijih turista. A budući da ste sretnici koji su na Lošinj došli jedrilicom, uživajte u divljim i skrovitim uvalama.

Lošinjska kuhinja

Tradicionalna lošinjska kuhinja, prepuna okusa i mirisa Mediterana, u svojoj ponudi izdvaja kvarnerski škamp koji je, po mnogim gastronomskim kritičarima, najbolji na svijetu. Nezaobilazne delicije su i ribe, otočna janjetina, domaća tjestenina te maslinovo ulje i arome začinskog bilja koje će biti prava poslastica za nepce. Ne zaboravite nazdraviti uz liker od domaćih trava.

Mi smo vam prezentirali samo mali dio bogatstva Lošinja, na vama je da dođete!

PROGRAM

Cilj tečaja: skupljanje milja, unaprijeđenje jedriličarskih vještina i uživanje u predivnim krajolicima

Dob: za sve odrasle osobe (od 16 do 18 godina uz potpis roditelja ili staratelja)

Predznanje: završen tečaj naprednijeg jedrenja ili istovjetno jedriličarsko znanje i iskustvo stečeno u nekoj drugoj školi ili na neki drugi način (podložno je provjeri prilikom dolaska u bazu škole)

Minimalno iskustvo: 10 dana na jedrenju, prejedrenih 180 NM  (i ako nemate dovoljno iskustva, možete jedriti s nama – Opušteno jedrenje)

Stečene vještine: napredne jedriličarske vještine; prejedrene milje 200 NM (okvirno)

Smještaj: na jedrilici

Akvatorij jedrenja: sjeverni Jadran (planirana ruta: Jezera – Sali, Dugi otok – uvala Pantera, sjeverna točka Dugog otoka – Ilovik –  Mali Lošinj –  Susak – Unije – Silbe -Molat – Iž – Jezera*)

Trajanje: 6 dana

Dolazak:               subota u 18:00

Početak:               nedjelja u 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

*Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

Trenutno nema raspoloživih termina.

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na brodu, održavanje programa, priručnik, logbook, gorivo, PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu polaznika na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600-700 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 300-400 Kn po osobi),  trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 60% od iskazane cijene.