Jedinstveno offshore jedrenje

Odobalno jedrenje do Otranta podsjeća nas na riječi Jože HorvataKoga jednom opere more – taj više bez njega ne more“. Ako je i s vama tako, onda je offshore jedrenje do Otranta pravi program za Vas.

Otrantska vrata, morski prolaz između Italije i Albanije, prirodni je ulaz u Jadransko more. Ime su dobila po mjestu Otranto na jugu Italije.

Od Jezera do Otranta čeka nas put od oko 250 nM. Put nas vodi prema Lastovu gdje ćemo  obaviti formalnosti oko isplovljavanja iz Hrvatske, i krećemo. Posada je podijeljena u dvije gvardije (smjene): četiri sata na palubi, četiri sata odmor. Trimaj, krati, diži.

Prava jedriličarska avantura!

1.550.00  11.678.48 kn

Cijene uključuju PDV.
U slučaju otkaza rezervacije od strane kupca,  A.N.A. će naplatiti troškove prema slijedećim pravilima:
  • otkazivanje do 30 ili više dana prije početka programa: 20% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje između 15 i 29 dana prije početka programa: 50% od uplaćenog iznosa
  • otkazivanje unutar 14 dana prije početka programa: 100% uplaćenog iznosa
Obriši
Vidi košaricu
Vidi košaricu

Opis

Odobalno jedrenje do Otranta, Italija – kome je namijenjeno

Odobalno jedrenje do Otranta, Italija namjenjeno je onima koji žele pomalo testirati granice svoje izdržljivosti, usavršavati svoje vještine jedrenja u ovoj izazovnoj plovidbi te skupljati nautičke milje. Prejedrit ćete čak 500-600 NM! Sve to u izvrsnom društvu ostalih članova posade.

Cilj našeg jedrenja je grad Otrant. Otrant se nalazi na istočnoj obali poluotoka Salento, u tjesnacu Otranto koji povezuje Jadransko i Jonsko more. Otrantska vrata su morski prolaz između Apeninskoga poluotoka (južna Italija) i Balkanskoga poluotoka (južna Albanija s grčkim otokom Krfom). Tu se spajaju Jonsko i Jadransko more. Prolaz je širok je 75 do 140 km, a dubok do 1100 m. Ogranak glavne sredozemne struje u Jadransko more ulazi upravo kroz Otrantska vrata.

Prema Italiji…

Od Jezera do Otranta čeka nas put od oko 250 NM. Put nas vodi prema Lastovu gdje ćemo  obaviti formalnosti oko isplovljavanja iz Hrvatske, i krećemo. Posada je podijeljena u dvije gvardije (smjene): četiri sata na palubi, četiri sata odmor. Trimaj, krati, diži.
Jedrimo do našeg cilja, grada Otranta. Otranto, grad i luka u Apuliji, 45 km jugoistočno od grada Lecce (jugoistočna Italija). Leži na obali Otrantskih vrata i ujedno je i najistočniji grad u Italiji. Za naše jedriličare, ljubitelje povijesti, putovanje do Otranta bit će zanimljivo i zbog Otrantskog baraža. Otrantski baraž (eng. Otranto barrage, njem. Sperre der Otranto Strasse) sustav je podvodnih zapreka koje je tijekom I. Svjetskog rata postavila ratna mornarica zemalja Antante u Otrantskim vratima. Namjera je bila spriječiti prolaz njemačkih i austro-ugarskih podmornica, te njihov prodor iz Jadranskog u Sredozemno more.

Nakon jedrenja do Italije, vraćamo se nazad – kurs Lastovo. Na Lastovu ulazimo u Hrvatsku i vraćamo se u Jezera.

Nemojte zaboraviti putovnicu i kišno odijelo!

PROGRAM

Program je namijenjen svim odraslim osobama (od 16 do 18 godina uz pismeno odobrenje roditelja ili staratelja) koje su pohađale jedan od programa naprednog jedrenja  ili već dolaze sa naprednim jedriličarskim znanjima i vještinama. Na ovom ćete programu skupiti  600 NM , unaprijediti vještine i uživati u predivnim krajolicima. Imat ćete i dovoljno slobodnog vremena za druženje i odmor.. Upoznat ćete hrvatske i talijanske obale Jadrana. Smještaj na komfornom plovilu. 

 

Trajanje: 6 dana

Dolazak:               subota u 18:00

Početak:               nedjelja u 8:30

Završetak:            petak u kasnim popodnevnim satima

Po završetku programa, svaki polaznik dobit će diplomu kao priznanje sudjelovanja na programu, te logbook kao evidenciju stupnja usvojenih vještina, prijeđenih milja te vremenskih uvjeta u kojima su vještine stečene.

Ruta ovisi o vjetru i stanju mora. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu.

OPREMA

Savjeti za pakiranje:

Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca.
Za jedrenje u hladnijim mjesecima – jedriličarsko odijelo odnosno topla, nepropusna jakna i hlače i vreća za spavanje.
Lijekovi i ostala medicinska oprema ili pomagala.

TERMINI I CIJENE

20.05.-26.05.2023. 

Cijena jedrenja uključuje:
smještaj na jedrilici, održavanje programa, skipera, priručnik, logbook, vez u baznoj  marini, posteljinu, gorivo, boravišnu pristojbu i PDV.

Cijena jedrenja ne uključuje:
prehranu na jedrilici uključujući skipera (okvirni trošak 600-700 Kn po osobi), troškove drugih marina (okvirni trošak 500-600 Kn po osobi),  trošak dolaska, odlaska i parkiranja.

Navedene cijene odnose se na smještaj u dvokrevetnim kabinama. Nadoplata za korištenje jednokrevetne kabine je 40% od iskazane cijene.

LITERATURA

Za naše napredne tečajeve preporučamo sljedeću literaturu: Advanced Sailing Course (na engleskom jeziku).

Predloženi priručnik predstavlja idealnu literaturu za naše napredne tečajeve, a napisao ga je naš instruktor. Priručnik obrađuje teme navigacije, radiofonije i jedrenja sa spinakerom, ali također služi kao cjeloživotni podsjetnik na jedriličarsku teoriju i praksu.
Priručnik je dostupan u ANA Sail centru u Jezerima. Preporučamo!